kenneltreff møtes vi til koselig grilling i skauen her hos oss. Datoen blir annonsert på hjemmesiden i god tid.Valpene fra meg blir levert med helseattest etter dyrlegesjekk, vaksinasjon mot parvo, de har fått ormekur 4 ganger, ID merkes med chip, registrert i NKK, forhåndsforsikret i Agria, denne må du videreføre for at valpen skal få best mulig dekning dersom det skulle skje valpen noe. Valpen får med seg et retrieverbånd og valpefor.En hund er et levende vesen. Den utvikles og forandres gjennom hele livet. En valp har en rekke arveegenskaper som utvikles  avhengig av miljøet den lever i. Såvel bruksegenskaper, mentalitet og en rekke helseegenskaper, utvikles i samspill mellom hundens miljø og arvelige disposisjoner.  Mange sykdommer/lidelser/mangler er ikke medfødte, men utvikles i hundens oppvekst dersom kombinasjon av uheldige omstendigheter er tilstede. Flere av disse kan diagnostiseres før hunden har nådd en viss alder og utviklingEn aktiv hjemmeside har så mye å si, så du får fulgt med i alt arbeidet oppdretteren gjør for at DIN valp skal få de beste forutsetningene for å klare seg bra videre i livet! De første månedene av valpens liv legger grunnlaget for at det skal bli et vellykket hundehold. Å kjøpe valp er ingen innpulshandling, det er så mye som skal klaffe for at det skal bli vellykket. En flott hjemmeside er ikke nok, det er ikke alltid det visuelle og praksisen stemmer. Det er absolutt verdt å kjøre noen mil for å sjekke om det stemmer. Du skal sitte igjen med en god magefølelse når du er på vei hjem igjen.Skulle det oppstå problemer slik at dere ikke kan ha hunden lenger ta kontakt. Jeg selger IKKE en vare MEN en sjel med følelser og personlighet. Husk at denne vakre valpen ikke har valgt hvor den skal bo. Det har vi gjort. Derfor er det viktig at valpen får et ærlig og godt hjem. Det er og viktig å finne en valp som passer hver enkelt. Jeg ønsker jo at alle blir fornøyd, både valp og eier.Din lille valp har vært min i mange uker. Uker som har rommet uendelig mye for den og for meg som oppdretter. Når valpen kommer til deg, forlater den alt det den er kjent med, sin mor, sine varme søsken, sin oppdretters kjente stemme... Hunden har noen grunnleggende krav. Den må ha et trygt hjem, få riktig ernæring, få mental og fysisk stimulans og holdes i form."The will to please hundene"

Disse kan kunsten å slappe av inne, da den er kjempe aktiv ute. De ligger ofte i solskinnet og bare nyter å være til. Men de har stadig kontroll på hvor eieren er og hva denne foretar seg. Den halvsovende hunden kan høre deg i rommet. De ligger og dormer, og holder deg under oppsikt. Når du nærmer deg hører du halen dunke i golvet. "Jeg hører deg, leser deg så godt jeg kan, lurer på hva du skal. Tenker du å gå mot døren for å gå tur, eller skal du bare hente noe godt?" Går du mot hunden øker både hastigheten og kraften i haleslagene. De venter på å bli klappet og du får et hastig slikk i retur. De har deg som hobby og gjør nesten ikke noe annet enn å være oppmerksomme, studere deg som eier, hvordan du er, utnytte dine svake punkter så den får utnyttet det til sin fordel.


  

Disse hundene er hengivne, arbeidsvillige, snille, morsomme, smarte og usedvanlig vakre. De kan også være aktive og krevende, og passer kanskje ikke for hvem som helst som ikke er klar over dette. En hund skal du normalt ha i 12-13 år. Det er lenge hvis du ikke trives med den. Derfor bør du bruke litt tid på å sette deg inn i hvilke foreldredyr som kan være aktuelle, og deretter bestille valp etter dem du liker best. Hundene som brukes i avl skal være nervesunne, sosial og omgjengelige og fri for arvelige sykdommer. Ha minst 1. AK på utstilling. Jeg synes de bør ha oppnådd en CK på utstilling og brukes til ett eller annet i tillegg før de settes i avl.Sognafarets valper koster 13 000,- kroner. Det beregnes 2000,- i reservasjonspenger som innbetales på konto senest en uke etter at valpekjøperen har fått hilse på valpen første gang. Skulle valpekjøper trekke seg fra avtalen vil reservasjonspengene ikke bli tilbakebetalt. Dersom noe skulle inntreffe valpen blir reservasjonspengene tilbakebetalt. Resiterende 11 000,- betales kontant ved henting av valpen. Valpen leveres ved 8-9 ukers alder. Du kan når som helst ta kontakt dersom det er noe du lurer på i etterkant. Alltid koselig å høre fra valpekjøpere!Når du ringer rundt og tar kontakt med oppdrettere så forventer du riktige svar og ærlighet fra oppdretter. Da må jeg be dere også om å være ærlig i deres søken etter en hjerteknuser. Jeg ønsker å vite litt om dere, så det er veldig positivt å opplyse om hvorfor man ønsker seg en valp, hvor og hvordan man bor, arbeidssituasjon og familieforhold. Det er også viktig at dere er ærlig med hensyn til hva dere ønsker.Valpen blir levert vaksinert, med parvo vaksine. Når man gir den nye 12 ukers vaksinen, er alle vaksinen i ett. Man behøver ikke og vaksinere igjen før 1års alder.

Du vil få ettersendt registreringsbevis så fort det foreligger fra NKK. Kullene jeg har er forhåndsregistrerte. Les igjennom NKK-papirene og vidrefør valpeforsikring til Agria med en gang. Da unngår du karenstid på forsikringen. Alle valper fra oss skal HD- røntges før de er 20 måneder!Valpen blir levert nybadet, med klipte klør. Det blir gitt en innføring i pels og klo stell, samt mating av valpen før overlevering. Det følger også med et lite informasjonshefte om flat coater eller cocker spaniel, valpetiden og noen tips, stamtavle på foreldre og noen bilder. Den har fått markekur, chips merket, registrert i NKK. Med seg får valpen et lite teppe med "sin" lukt. En sekk med for som den er vandt til. Mitt mål er sunne, lett dresserte, samarbeidsvillige hunder med godt gemytt. Oppdretter er ikke ansvarlig for å tilbakebetale noe av kjøpesummen, annet enn ved mangler av en eller begge testikler når hannhunden er blitt 18 måneder. Det må framlegges veterinær attest.Har jeg kanskje en meget lovende valp som de ikke helt vet om jeg vil selge uten at det er utstillingsinteresserte,så vær så snill å ikke si at dere er det uten å virkelig mene det!! Jeg mener ikke da at dere kanskje kan vise valpen på 1 valpeshow eller en utstilling, men virkelig gå inn for dette med liv og lyst!!
Er det dette dere virkelig vil, så må dere også forvente at jeg følger dette opp og krever litt mer av dere enn av andre valpekjøpere. Det kreves litt av eier å trene valpen til ustilling. Den skal holdes i topp kondisjon både i kropp og pels. Den skal trenes for å kunne oppføre seg i en utstillingsring! Er dere derimot kun interessert i kun en kosehund, så er det helt Ok også!! Dere trenger da nødvendigvis ikke den valpen som er den best egnete i utstillingssammenheng og da er det mye lettere for meg å velge den rette valpen for dere!!Jeg har etter beste evne sosialisert og gjort valpene trygge men jeg kan ikke være med på den videre pregningen etter at valpen er levert til sine nye eiere. Deres jobb er nå å videreføre dette og sosialisere valpen videre. Ansvaret for en trygg og glad hund ligger nå i deres hender!!  Blir valpen kun tilbudt sine trygge omgivelser hjemme, vil den kunne bli både redd og usikker i andre sammenhenger. La den få ta del som ett verdig familiemedlem og ta den med der dere kan.Rasevalg – vær 100% sikker før du velger

Velg valp etter egenskaper, ikke utseende. Velg en rase som ”dekker” hele familien. Ha ”familieråd”, hva forventer hver enkelt.
Hvorfor skal du ha hund?
Er noen allergiske?
Hva skal du bruke hunden til?
Oppsøk hundemiljøer for å se på rasene du kunne tenke deg
Spør forskjellige hundefolk om hva de bruker sin rase til
Hva er ”ulempen” med en rase, hvilke svakheter hører med til rasen
Raseklubben og valpelisten har mye informasjon
Tispe eller hannhund
Besøk flere oppdrettere av rasen for å ha grunnlag til sammenligning, dette blir et samarbeid forhåpentligvis resten av hundens levetid så kjemien bør stemme. Sjekk at alle papirer er i orden for mor og far til valpen.
Hva koster en valp, stor forskjell fra rase til rase
Er valp noe for deg, kanskje du skulle ha en omplasseringshund?
Hva skal du gjøre med hunden dersom du ikke kan ha den med deg på f.eks ferie?
Kan du ha med valpen på jobb, den kan ikke være alene hjemme.
Er det lov å ha hund der du bor?
Sett deg inn i regler for hundehold/båndtvang osv
Det finnes mange bra hundebøker og informasjonsfilmer
Skaff deg mye kunnskap før du kjøper valp, unoter er vanskeligere å trene bort enn å lære valpen riktig fra dag en.
Passer det med hund i dine framtidsvisjoner?
Lån en hund av den rasen du kunne tenke deg før du kjøper.Hva jeg forventer av mine valpekjøpere:
 
-At du grundig har gjennomtenkt hva det innebærer å ha hund i familien.

-At du har satt deg inn i rasens egenskaper og mener denne rasen er riktig for deg.

-At noen har mulighet til å være hjemme med valpen og gradvis venne den til å være hjemme alene.
-At du viderefører valpeforsikringen, slik at valpen din er best mulig dekket dersom uhellet skulle være ute. Hunden skal HD røntges ved 18 måneders alder og vaksinasjonsprogrammet skal følges. En syk hund er en dyr hund.-At valpen og senere den voksne hunden får stimuli i form av trening, tur, omsorg m.m. slik at den trives og får en god helse både mentalt og fysisk. Dette er apporterende hunder, de har en medfødt egenskap for å bære ting. Dette instinktet trenger stimuli, for å få en lykkelig hund. De har også en forkjærlighet for vann. Disse hundene vil arbeide, bare å være til er ikke nok for disse hundene. Disse hundene er veldig allsidige, kan brukes til alt du måtte ønske. De er seint utviklet så ikke overbelast dem. Kløv, pulk og slike ting bør ikke foregå før hunden er 2 år og ferdig utviklet. Sykling skal skje på grusveier etter ettårs alder. Asfalt er for hardt for potene over store avstander. HUSK gradvis tilvenning!
 


- Gå kurs, selv om du er erfaren er dette en fin sosialisering for din valp. Det finnes mange måter å trene på og mange skoler/kurssteder. Alle er overbevist om at sin måte å trene på er den eneste beste. Det vesentligste er at DU har tro på det DU gjør. Kjennes det ikke riktig så finn et annet sted.
 


-Noe av det tristeste som kan skje er om jeg selger deg en valp som har skjulte defekter, som senere fører til avliving eller dødsfall. Det er ingen garantier mot dette, selv med de beste og friskeste avlsdyrene. Dette er levende vesener som ikke kan selges med noe garanti på noe som helst. Ikke minst på valpens videre utvikling verken eksteriørmessig, eller gemyttmessig. Tenk over hvordan du behandler din valp. Alt den blir utsatt for setter spor. Sett positive spor på din valp, noe negativt er det umulig å unngå, men har du fulgt opp deg gode grunnlaget de har fått med seg fra valpekassa og sosialiseringen her. Da er det et bra utgangspunk i alle fall. Og et godt utgangspunkt er alt jeg kan gi deg. Nå er resten opp til deg. Hvordan kunne du gjøre det?
Av Jim Willis 2001

Som valp underholdt jeg deg med mine narrestreker og fikk deg til å le. Du kalte meg ditt barn, og på tross av en del gjennomtyggde sko og et par ødelagte pynteputer ble jeg din beste venn. Når jeg hadde vært "ufin" sa du til meg med løftet pekefinger "hvordan kunne du gjøre det?", men så lot du deg formilde og klødde meg på magen.

Det tok litt lengre tid enn forventet for meg å bli renslig, fordi du hadde det fryktelig travelt, men vi arbeidet sammen på saken. Jeg husker de nettene i sengen, hvor jeg trykket nesen inn mot deg og lyttet til dine betroelser og innerste tanker, og jeg var overbevist om, at livet ikke kunne bli bedre. Vi gikk lange turer og løp i parken, kjørte bil og spiste is (jeg fikk kun vaffelen, fordi "is er dårlig for hunder", sa du), og jeg tok lange lurer i solen, mens jeg ventet på at du skulle komme hjem på slutten på dagen.

Litt etter litt begynte du å bruke mer tid på ditt arbeid og din karriere og mer tid på å lete etter en menneskevenn. Jeg ventet tålmodig på deg, trøstet deg i kjærlighetssorg og skuffelser, skjelte deg aldri ut for dårlig dømmekraft, tumlet meg av glede når du kom hjem, og da du ble forelsket.

Hun, som nå er din kone er ikke et "hundemenneske" - allikevel ba jeg henne velkommen i vårt hjem, prøvde å vise henne hengivenhet og lystret henne. Jeg var lykkelig, fordi du var lykkelig.

Så kom menneskebabyene, og jeg delte din begeistring. Jeg var oppslukt av de små lyserøde vesenene og deres lukt, og jeg ville så gjerne også ta meg av dem. Men hun og du var redde for at jeg kunne komme til å gjøre dem noe, og jeg tilbrakte størstedelen av tiden forvist til et annet rom eller et hundebur. Åh, hvor jeg likevel lengtet etter å elske dem, men jeg ble raskt en "kjærlighetsslave".

Etter hvert som de vokste opp, ble jeg deres venn. De klynget seg fast til min pels og trakk seg opp på vaklende ben, de stakk fingrene i mine øyne, undersøkte mine ører og kysset meg på nesen. Jeg elsket alt ved dem og deres kjærtegn - for dine kjærtegn var så sjeldne - og jeg ville ha forsvart dem med mitt liv om nødvendig. Jeg pleide å liste meg inn i deres seng og lytte til deres bekymringer og innerste tanker, og sammen ventet vi på lyden av din bil i innkjørselen.

Det hadde vært en tid, hvor du - hvis noen spurte deg om du hadde hund - tok ett bilde av meg ut av din lomme og fortalte dem historier om meg. Gjennom de senere år har du kjapt svart "ja" og skiftet emne. Jeg er gått fra å være "din hund" til "bare en hund", og du brydde deg ikke om å ha utgifter i forbindelse med meg.

 


Nå har du fått et jobbtilbud i en annen by, og du og din familie flytter til en leilighet, hvor det ikke er husdyrstillatelse. Du har truffet den riktige beslutningen for din "familie", men det var en tid, hvor jeg var den eneste familien, du hadde. Jeg var begeistret over kjøreturen, inntil vi ankom til internatet. Det luktet hunder og katter, av frykt og av håpløshet. Du fylte papirene og sa "Jeg vet at du vil finne ett godt hjem til henne". De trakk på skuldrene og kikket pinlig berørt på deg. De kjente virkeligheten for en middelaldrende hund, selv en med "papirer". Du var nødt til riste din sønns fingre fri fra mitt halsbånd, mens han skrek "Nei, far! Du må ikke la dem ta min hund!"

Og jeg ble bekymret for ham og for hva du nettopp hadde lært om vennskap og lojalitet, om kjærlighet og ansvar og om respekt for alt levende. Du klappet meg på hodet til farvel, unngikk mine øyne og avslo høflig å ta mitt halsbånd og line med. Du hadde en deadline du skulle nå, og det har jeg også nå. Da du hadde gått, sa de to søte damene, at du sikkert hadde visst om din forestående flytting måneder i forveien, men ikke hadde gjort noe forsøk på å finne et annet godt hjem til meg. De ristet på hodet og sa "Hvordan kunne du gjøre det?"

De er så oppmerksomme overfor oss her på internatet, som deres travle hverdag tillater. De mater oss selvfølgelig, men jeg har mistet appetitten for flere dager siden. I begynnelsen, når noen gikk forbi min hundegård, sprang jeg til forsiden i håpet om at det var deg - at du hadde ombestemt deg - at det hele bare var en vond drøm. Eller jeg håpet at det i det minste ville være noen, som brydde som om meg, en eller annen som ville redde meg. Da jeg innså, at jeg ikke kunne konkurrere med glade hundevalper som - uvitende om deres egen skjebne - boltret seg for å få oppmerksomhet, trakk jeg meg tilbake til et hjørne og ventet.

Jeg hørte hennes fottrinn, da hun kom etter meg på slutten av dagen, og jeg trasket etter henne bort fra gangen til et annet rom. Et velsignet stille rom. Hun satte meg på et bord og klødde mine ører og sa at jeg ikke skulle være redd. Mitt hjerte banket i redsel for det som skulle skje, men det var også en følelse av lettelse. Kjærlighetsslavens dager var talte. Siden det er min natur, var jeg mer bekymret for henne. Den byrde hun bærer veier tungt på henne, og det vet jeg på samme måte som jeg alltid viste, hvordan du hadde det. Forsiktig la hun en årepresse rundt mitt forben mens en tåre rant nedover hennes kinn. Jeg slikket henne på hånden på samme måte som jeg pleide å trøste deg for så mange år siden. Profesjonelt stakk hun nålen inn i min åre.

Da jeg kjente stikket og den kjølige væsken løpe gjennom min kropp, la jeg meg søvnig ned, kikket henne inn i hennes vennlige øyne og mumlet "Hvordan kunne du gjøre det?" Kanskje forstod hun mitt hundespråk, for hun sa "Unnskyld". Hun klemte mig og forklarte fort at det var hennes jobb å sørge for at jeg kom til et bedre sted, hvor jeg ikke ville bli tilsidesatt eller mishandlet eller forlatt eller måtte klare meg selv - et sted med kjærlighet og lys så veldig annerledes enn dette jordiske sted. Og med en siste kraftanstrengelse forsøkte jeg med et haledunk å uttrykke, at mitt "Hvor kunne du gjøre det?" ikke var ment til henne. Det var deg, min elskede herre, jeg tenkte på. Jeg vil tenke på deg og vente på deg for evig..
Hanner jeg har brukt i mitt oppdrett:

 Nuch Njch Viewpoints JazzmanLhaxy's Kevin SEUCH NOUCH FIUCH VWW-09 DKV-09 Caci's Sweet Tooth
Nuch Swallowflight Ebony Image
Nuch SU(u)ch Berenas Black MagicNuch Rintillas Zvarte Svingende
Nuch SU(u)ch Bezonian Knock About
Sognafarets Lord of Killimanjaro
Almanza Eye-WitnessAv-Zan-iaz Glimrende Santo
 

 
Rudskog's Frozen Cranberry