Kloklipp

Hundens klør må klippes jevnlig. En lang klo har form som et "nebb". Den innerste tykke delen består av nerver og blodårer: så langt inn må du ikke klippe. Hold labben opp mot lyset og studer en klo. I en lys klo vil du tydelig kunne se hvor feltet av nerver og blodårer slutter. Det er den tynne delen utenfor dette feltet som skal klippes bort. Klipp heller to små klipp enn ett stort.

Ved kloklipp er det viktig å klippe ofte og lite av gangen. Nerven vil da suksessivt trekke seg tilbake.
 
Se opp for infeksjon! Hvis klørne tidligere har blitt klippet for langt inn, kan det lett oppstå infeksjon i den blodkar- og nerverike del av kloen. Det kan også medføre betennelser i pote og fot.Bruk skarp klotang.
 
Skulle du være så uheldig å komme nær dette feltet, vil det begynne å blø veldig sterkt. Det vil også være vondt for hunden. Blodstillende pulver kan være godt å ha for hånden - men det stopper også ganske snart å blø om labben holdes en stund i et glass med kaldt vann. Hvordan klørne klippes bør oppdretteren ha vist deg.

Kloklipp skal ikke gjøres når valpen er lekelysten og opplagt på gøy - du kan da ikke forvente særlig samarbeide. Vent til den har lekt fra seg og har roet seg noe ned. Forsøk å la kloklippen inngå i en kosestund. Vær vennlig men bestemt når du vil at noe skal gjennomføres. Det er du som skal bestemme!For å ha best mulig kontroll på hunden når du skal klippe lønner det seg å vende den til å ligge på ryggen mellom beina dine fra den er valp.Ta et godt tak rundt labben som klørne skal ha klippes på. Noen hunder er kilene, så det må være et fast tak, slik at hunden ikke plutselig sparker og det ender med at du klipper i nerven.
Her ser du tydelig nerven i kloa.Hold klotangen rett, ikke bøyd som kloa. Du skal klippe bort tuppen av kloa.
Slik skal en nyklippet klo være. Husk at det er bedre å klippe lite og ofte, enn mye og sjelden.
Klørne klippes med en klotang, er du usikker på hvordan det gjøres, spør en som har gjort det mange ganger før. Klipp kun det ytterste av klørne
Bildet over viser hvordan bein, ledd og vinkler av hundens pote endres når hunden har lange klør, men problemene stopper ikke alltid der. Alle ben av kroppen er koplet til hverandre. Som de fleste vet, en skade begrenset til en liten del av kroppen påvirke hvordan man beveger seg ulikt, som i sin tur kan forårsake smerter i en annen del av kroppen.

 

FLAT COATED RETRIEVER KLIPPING
Rask beskrivelse av hva som skal klippes på en flat. Modellen er Fonkebakken's frøken Lissie F. Hvor mye og hvor ofte hundene blir klippet varierer for min del om jeg skal på utstilling med dem, eller om de bare ser "lurvete" ut. Hver kveld blir hundene børstet og sjekket om det er skader/flått ol. etter dagens turer.
 


Alt med rødt skal klippes. Du trenger skarp saks, tynne saks, børste, kam og klotang til din hund. Skulle du trenge hjelp til å klippe din flat er det bare å ta kontakt. Jeg kan vise deg og gi deg noen tips.
 


Klipp alltid forsiktig første gangen. Man må ha en hund som kan sitte og stå stille, mens man plukker og handterer hunden, det er viktig. Det er bare å øve og øve.


 
Jeg starter allerede med mine valper som veldig små, kanskje bare fire uker, med å stille dem på bord, dels for å kunne se eksteriøret bedre og dels for å få valpen klar som liten ska kunna stå stille og fint på ett bord og la seg klippes og håndteres. Om ikke annet, er det bra om man skal til dyrlegen.Hals og hale skal også klippes

 ENGELSK COCKER SPANIEL KLIPP